Sökta frågor om arbetsskor

Sökta frågor om arbetsskor

Arbetsskor är en investering. De är viktiga för arbetare i många olika typer av branscher, och de bör klara arbetets påfrestningar, vara bekväma, hållbara och prisvärda. Vi har tittat på vilka frågor man söker på i sökmotorerna – och sammanställt svar med information från flera olika källor.

Hur hittar man arbetsskor som passar bra?

Klart är att det är värt investeringen av tid och energi att hitta arbetsskor som verkligen sitter bekvämt på fötterna. Här är ett par tips som kan hjälpa dig på vägen:

  • Bär samma strumpor som du gör på jobbet, som när du prövar skorna. Ull och polyester brukar vara skönare än till exempel bomull.
  • Som alltid när du köper skor – testa storleken ordentligt. Kliv in i skon och tryck foten framåt tills stortån tar i. Ditt pekfinger bör precis få plats mellan din häl och insidan av skons häl.
  • Testa snörningen. Det bör vara tajt, men likväl bekvämt. Fötterna ska sitta på plats, helt enkelt.
  • Om möjligt, pröva skorna efter en arbetsdag. Fötterna kan svälla efter en lång dag, i synnerhet när det är varmt. Genom att pröva skorna efter jobbet undviker du att köpa för tajta skor, som blir obekväma vid ansträngning och under varma dagar.

Är stålhättor dåligt för fötterna?

En del tror att stålhättor kan innebära problem med fötterna efter lång tid, speciellt om man bär dem i ett jobb med mycket fysiskt arbete. Sanningen ligger nog närmare att det är passformen på skorna som är problemet. Arbetsskor med stålhättor kan fungera alldeles utmärkt – men det är särskilt viktigt att titta på passformen.

Vad bör man tänka på när man väljer arbetsskor?

Det finns flera faktorer som är bra att tänka på innan man väljer arbetsskor:

  • Priset kan vara högre, givet att kvaliteten och hållbarheten är god. Ofta är det ett bättre val att betala lite mer för ett par kvalitetsskor och ha dem under lång tid, än att snåla på inköpet och behöva byta efter en relativt kort tid.
  • Säkerhet. Säkerheten är en viktig faktor för ett par arbetsskor. Den som jobbar inom exempelvis bygg behöver ofta bära skor med tåhätta. En god idé är att tala med kollegor och ledare för tips.
  • Stöd. Gott stöd är viktigt för fötterna och för att det ska vara bekvämt att arbeta under en längre tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *