Ögonskugga höjer hela sminkningen

Oavsett om du ska göra en naturlig ögonmakeup med mascara eller en full sotning så är ögonskuggan en oumbärlig produkt. Den får dina ögon att se större ut och ger dina ögon ett hela annat djup. Även om du inte har så mycket tid till morgonrutinen så ska du aldrig försumma ögonskuggan eftersom den gör så mycket för helhetsintrycket. Ögonskugga finns i många olika nyanser och färgtoner. Det finns också skimrande och matta ögonskuggor.

Vad ska jag tänka på när jag köper ögonskugga?

När du ska välja ögonskugga så måste du först tänka på vilken färg din hud har och sedan hur själva konturen hur ögat ser ut. Sedan måste du tänka igenom vad du vill uppnå med ögonskuggan? Med ögonskugga kan du till exempel framhäva formen på ögat genom att lägga en mörkare skugga på ögonlocket. Om du har bruna ögon så passar sotade ögon, välj då blåa eller gröna ögonskuggor. Ju mörkare ögon du har desto mörkare färg ska du välja på ögonskuggan. Har du blå ögon passar du i varma färger som brunt, grått eller rosa. Det finns många olika varumärken att välja ifrån men du bör inte köpa en billigaste ögonskuggan, den kommer bara att börja rinna och inte sitta snyggt hela dagen.

Hur lägger man ögonskugga?

Underlaget är viktigt så det första steget är att grunda med en concealer under ögonen. Den döljer kärl och eventuella missfärgningar som kan finnas under ögonen. Det går också att täcka mörka ringar under ögonen med en concealer. Det är viktigt att inte lägga för mycket ögonskugga på borsten, för då riskerar du att få hela ansiktet fullt med ögonskugga. För att få ögonen att se likadana ut så ska man inte sminka det ena ögat efter det andra. Det bästa är att utgå från ögonbrynen och försöka att sminka bägge ögonen samtidigt i små etapper.

Borste eller skumgummiapplikator?

De flesta make up artister föredrar att jobba med borstar. De är enklare att använda och finns i olika storlekar och former. Man kan lätt blanda olika ögonskuggor om man har en borste för att få den optimala färgen på sin ögonskugga. Sminkar du dig inte så ofta räcker det med ett köpa en borste som är ganska stor och fluffig. Då kan du sudda ut ögonskuggan och samtidigt använda den för att applicera ögonskuggan. En skumgummi-applikator kan dock vara bättre att använda till skimrande ögonskuggor som annars fäller väldigt mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *