Har du ett vattenlarm?

Har du ett vattenlarm?

De flesta svenska kommer nog att svara nej på frågan om de har vattenlarm. Ofta installerar vi brandlarm eller rökdetektor men glömmer bort alla fukt- och vattenskador som husägare kan drabbas av. I Sverige förstörs värden för flera miljarder kronor varje år till följd av vattenläckor. Det enklaste sättet att skydda sig mot att fuktskador uppstår är att investera i ett vattenlarm. Det är i princip omöjligt att upptäcka en vattenläcka eller fuktskada på egen hand innan det redan är för sent. När fuktskadan blir synlig för blotta ögat betyder det att ni har haft en vattenläcka under lång tid. Fuktskador är kostsamma historier att åtgärda och det brukar ta lång tid. Därför är ett vattenlarm det bästa skyddet du kan ha.

Bör alla ha ett vattenlarm?

Svaret på den frågan är tveklöst ja. Oavsett om det gäller en villa, sommarstuga eller om du bor i lägenhet. Fuktskador kan tyvärr uppstå överallt. De orsakar stora skador på din bostad och tar väldigt lång tid att reparera. I värsta fall kan du till och med råka ut för problem med mögel. Med ett vattenlarm blir du varse läckage och fuktskador när de precis har inträffat. Det blir mycket enklare och billigare att åtgärda skadorna. Med ett vattenlarm förebygger du att svåra fuktskador ska inträffa.

Hur kan jag själv upptäcka en fuktskada?

Det är mycket svårt att upptäcka en fuktskada på egen hand. Nästan alla ledningar och rör i våra bostäder är gömda under golv och i väggar. När ett rör börjar läcka kommer du alltså inte att se läckaget. Det är omöjligt att upptäcka ett läckande rör som är dolt bakom en list.  Även i badrummet så är rör gömda under golv och badkar. Det bästa du kan göra är att installera ett vattenlarm. Ditt försäkringsbolag kan erbjuda rabatter eller ett bidrag för att köpa ett larm och då får du ett larm till ett väldigt förmånligt pris.

Nya generationens vattenlarm

De senaste vattenlarmen som finns på marknaden är vattenfelsbrytare och vattenlarm i ett. Man kan till exempel installera ett larm i köket och när larmet aktiveras så stängs vattnet av automatiskt. Larmet är utrustat med SIM-kort så att du kan bli kontaktad så fort larmet sätts igång. Du kan även skicka SMS till larmet och på så vis stänga av vattnet på distans utan att behöva åka hem. Kommunikationen via textmeddelanden fungerar mycket effektivt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *