Att välja mobilabonnemang för företag

Mobilabonnemang för företag skiljer sig en del från abonnemang för privatpersoner och det finns heller inte lika mycket att välja bland. Av den anledningen kan det vara extra viktigt att vara noggrann inför valet och ta reda på så mycket så möjligt innan ett abonnemang tecknas. Nedan följer några tips och råd för att valet ska bli så enkelt och rätt som möjligt.

Vad är viktigast?

Att välja mobilabonnemang till företag kan vara lite klurigt men det finns flera knep som kan göra att valet blir enkelt och rätt. Det första som bör göras är att ta reda på hur behovet ser ut och det är inte särskilt svårt. Hur används telefonen / telefonerna och vilken / vilka av följande punkter är viktigast?

 • Samtal
  Det är vanligt att mobilabonnemang har fria samtal och sms men det kan vara väl värt att kolla upp.
 • Surf
  Används mail, och annat som kräver internet, i företagets telefon/telefoner är denna punkt viktig att fundera på. Det finns mobilabonnemang med fri surf, lika väl sådana som är begränsade med så lite som 3 GB surf. Finns behovet att ha tillgång till internet i mobilen utanför kontoret/arbetsplatsen kan fri surf, eller en rejält tilltagen surfpott, vara bra.
 • Pris
  Självklart är det bra att kolla även på priset, som ju kan skilja sig en hel del bara det. Ett abonnemang med fri surf kostar naturligtvis mer än ett som har en begränsad pott men det kan skilja sig även mellan likvärdiga abonnemang.
 • Täckning
  Täckning är viktigt oavsett men kanske främst för den som arbetar mycket på resande fot. Dom flesta operatörerna erbjuder bra täckning i landets större städer men på landsbygden är det ofta lite sämre. Därmed kan det vara bra att välja någon av dom som erbjuder relativt bra täckning över hela landet.

Hitta och jämför mobilabonnemang för företag

När behovet är kartlagt är det dags att hitta och jämföra mobilabonnemang för företag från olika operatörer. Det är ännu enklare, eftersom det finns sidor på nätet som redan gjort det jobbet. Där kan man se vad dom olika operatörerna erbjuder och till vilket pris. Det som däremot kan behöva göras på egen hand är att kolla på dom olika operatörernas täckningskartor, för att se hur just täckningen ser ut. Att jämföra är även viktigt då det finns stora summor att spara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *