Starkare ben inför cykelsäsongen

Starkare ben inför cykelsäsongen

Det är många som vill träna sig slanka innan sommaren, men även de som vill få mer muskler. Sommaren är en tid då många cyklar överallt, samtidigt som cykelsemestrar har blivit allt mer populära, och det kan vara svårt i början eftersom benen har blivit svaga av vinterns vila. Om man vet att man ska ge sig ut ett längre tag eller spendera sommaren med att cykla varje dag så är det bra att träna upp benen under våren. Att få starkare ben är inte svårt, det gäller bara att ha viljan.

På gymmet

Om man vanligtvis går till gymmet ibland och tränar så kan det vara bra att även lägga till lite gruppträning i veckoplaneringen. För de som inte tränar alls är det viktigt att börja i långsam takt för att inte skada sig. Gruppträningar som spinning, bodypump och crossfit är väldigt bra för att stärka benen och har ofta nybörjarpass för de som inte provat förut. På själva gymmet kan man göra benövningar som benpress eller knäböj med vikter. Genom att kombinera lite olika träningsformer så tränar man upp hela benen och dessutom konditionen. Till spinning-passet kan det vara en bra idé att använda sig av cykelskor och cykelkläder om man tänkt cykla långt under sommaren då dessa hjälper rejält just vid längre distanser.

Hemma

När man är hemma så kan man göra småövningar som knäböj och höga knän. Det är väldigt enkelt att göra utan vikter framför sitt favoritprogram på TV eller Netflix och det brukar inte vara lika jobbigt som att gå till gymmet. Ett bra tips är även att alltid ta trapporna upp till lägenheten. Genom att låta bli hissen i några veckor så kan det betyda en otrolig skillnad för benmusklerna. För de som bor på första våningen eller i hus kan man istället träna lite extra i vardagsrummet.

Utomhus

Det finns många träningsformer man kan göra utomhus. Att jogga är riktigt bra för både flåset och för benmusklerna. Om det är halt ute så kan det vara bra att sätta broddar på skorna så att man inte halkar och slår sig. Det allra bästa är att jogga i skogen för att få lite extra backträning som stärker hela underkroppen. På många platser finns även utegym som alla får använda, på dessa kan man göra alla möjliga övningar och är riktigt bra att kombinera med joggandet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *