Äkta rakborste

Rakning är en konst och inte någonting man gör i en handvändning. Inte ens när man med van hand löddrar raktvålen och förbereder skägget skall det göras för snabbt. Tid är en faktor som har en stor effekt när det kommer till rakning. Att noga och metodiskt genomföra rakningen kan beskrivas som en kontemplativ upplevelse. Förutsättningen är dock att man har en rakborste och en ordentlig hyvel att arbeta med. Undermåliga rakprodukter kan förstöra såväl sinnelag som rakning varför många väljer sin rakborste med omsorg och noga studie.

Kvalitetsnivåer

För att hitta just den rakborste som kan erbjuda upplevelsen man söker, kan man behöva känna till lite om vad som erbjuds. Rakborstar har av hävd tillverkats av grävlingshår. Så är fallet även i modern tid då ett flertal upptänkliga alternativ står till buds. Håret i dessa rakborstar är mycket mjukt och varje borste tillverkas med kvalitet i fokus. Dock finns det nyanser även inom denna varukategori. Dels handlar det om tillverkningssättet. Maskinbundna och klippta rakborstar är inte så högt satta i pris sett till vad en handknuten betingar. Den senare har fördelen att den kan bindas utifrån de hår som används. Således finns ingen anledning att frisera rakborsten. Detta är någonting som tar bort den naturliga änden på strået och därmed också en aspekt av känslan i borsten.

Silver tip hör till den mest exklusiva kategorin rakborstar. Dessa är av regel handbundna och man är mycket selektiv i valet av såväl hår som handtag. Det är inte någonting som kännetecknas av en chansning när det kommer till rakborstar av denna klass! Här kan man förvänta sig det allra bästa och får också just denna upplevelse i nästa steg.

Inte bara för tvålen

Det finns en missuppfattning om att rakborsten bara är till för att löddra upp tvålen. Ingenting kan vara längre från sanningen när det är fråga om en ordentlig våtrakning. Borsten skall även förbereda skägg och hud på rakningen. Detta minimerar risken för skador samt att några strån växer inåt. Det senare är ett problem som kan orsaka stor irritation. Genom att använda sin rakborste kan man till viss del slippa detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *