Securitas Direct – Fokus på kameraövervakning

Securitas Direct – Fokus på kameraövervakning

Securitas Direct erbjuder många olika säkerhetslösningar för både hemmiljö och för olika typer av företag. Oavsett om man vill ha en tryggare känsla hemma eller på kontoret finns system som lämpar sig för båda delarna, och kameraövervakning är en av dessa. Med ett extra öga kan man hålla koll dygnet runt, och tack vare att man är uppkopplad till larmcentral kan man avvärja pågående brott.

Övervakning inne i lokalerna

Många som driver företag har på senare år valt att installera kameraövervakning i sina lokaler. Dels för att öka säkerheten för dom anställda och dels för att minska risken för brott, så som inbrott, skadegörelse och stöld. Med kameraövervakning har man alltid ett extra öga som håller koll, och i och med att systemet är uppkopplat till larmcentral finns alltid stöd och hjälp om något skulle hända. Den här typen av övervakning går även bra att använda i hemmiljö och även då kan man välja att koppla upp sig mot centralen för att snabbt kunna få hjälp om någon försöker göra intrång.

Kameror utomhus

Securitas Direkt erbjuder även kameraövervakning som lämpar sig för utomhusmiljö, vilket är extra bra för den som har stödbenägen egendom utanför lokalerna. Kanske rör det sig om fordon eller byggmaterial som är svårt att förvara inomhus och då kan det vara skönt att veta att platsen är övervakad. Kamerorna för utomhusbruk har även en högtalarfunktion som larmoperatörerna kan använda sig av om ett brott pågår, och på så vis lyckas avvärja situationen. Om inte så skickas väktare och polis till platsen, och chansen att man hinner gripa dom misstänka är stor.

Kombinerat system

Observer Direct Flex är ett kombinerat övervakningssystem med kameror både utomhus och inomhus, som lämpar sig bra för stora företag som förvarar värdesaker både inne och ute. Kamerorna kan programmeras på flera olika sätt för att passa verksamheten så bra som möjligt, och man kan bland annat sätta upp så kallade ”osynliga gränser”. Om någon överträder dessa ges ett larm till larmcentralen och lämpliga åtgärder kan vidtas. Man kan även välja kameror som kan styras från operatörerna för att följa en misstänkt eller genomsöka ett visst område om det finns tanke om brott. Med det här systemet tillkommer även:

  • Olika kameraalternativ
  • Sabotagelarm
  • Realtidsövervakning
  • HD-upplösning
  • Funktionskontroll
  • Uppkoppling mot larmcentral dygnet runt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *