Vackra handdukar och badlakan

Funktion är många gånger allt man talar om när det gäller praktiska frågor som tvätt, torkning eller värme. Ett undantag från denna regel är när det gäller bad och rekreation. Här finns ett viktigt samspel mellan alla sinnen vilka sammantaget ger effekten man är ute efter. Att sjunka ner i ett bad kan vara en underbar njutning för hela kroppen. Samtidigt kan nog flertalet hålla med om att man gärna har det lugnt och tyst omkring sig. Skön musik och ett stillsamt rum i övrigt, bidrar till avkopplingen. Ytterligare en faktor som kan väga in när det gäller bad och tvagning, är valet av handdukar och badlakan. En tunn och torktumlad handduk fyller kanske sin funktion i viss utsträckning. Samtidigt är det långt ifrån alltid tillräckligt. Finns möjligheten att svepa in sig i en tjock och härlig badhandduk i bästa kvalitet, är det ofta att föredra!

Här finns handdukar och badlakan i Egyptisk bomull. Stort utbud och bra information finns via webbplatsen för den som vill ha bästa tänkbara upplevelse av sitt bad.

Handdukars vikt per kvadratmeter

För att kunna bedöma vad som är en kvalitetshandduk och inte, behöver man ha någonting att utgå ifrån. Vid handel i vanliga butiker kan man alltid känna på materialet för att utröna om det är en produkt man upplever som tillräcklig för behovet. När man handlar på nätet får man istället förlita sig på synen och på den information som förmedlas. Att titta efter handdukens vikt är ett effektivt sätt att kunna urskilja vilka handdukar som håller kvalitetskraven eller inte. En tung handduk innebär att man använt ordentligt med bomull vilken vävts tätt! Naturligtvis bör man också titta noga så att handdukarna inte innehåller utfyllnadsmaterial. Att sikta på 550gram/m2 är en utmärkt devis. Om en handduk kan leva upp till dessa nivåer finns det mycket goda förutsättningar för att det är en handduk värd att köpa om man önskar komplettera hemmet.

När man har införskaffat handdukar och badlakan är det bra om man sätter upp en rutin för hur man skall ta hand om dessa. Att tvätta handdukar och badlakan är inte någonting man bör undvika. Det finns i tider en förutfattad mening om att man skall vara försiktig med tvätt. Har man en bra kvalitativ badhandduk tål den dock tvättning regelbundet! Den kan till och med bli bättre efter ett antal tvättar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *