Välja matkasse – Utifrån innehåll

Välja matkasse – Utifrån innehållVälja matkasse – Utifrån innehåll

Vad jämför du när du jämför matkassar? Är det priset som väger tyngst eller kanske innehållet. Det finns mängder av inriktningar på innehåll i de matkassar som kan väljas. En del företag har enbart en eller ett par inriktningar medan vissa har ett mycket brett utbud med flertalet av följande inriktningar.

Ekologisk

Att hitta ekologiska varor i en matvarubutik är inte alltid helt lätt. Ibland är utbudet mycket litet. Då är det mycket enklare att beställa en ekologisk matkasse som därmed har mycket hög nivå av ekologiska produkter. De som säljer dessa brukar ange hur stor andel av ingredienserna som minst är ekologiska. Ett alternativ som helt klart är bättre för vår miljö.

Glutenfri

Om du är glutenallergiker eller har behov av att dra ner på gluten är glutenfria matkassar ett bra alternativ. I det fall du jämför matkassar utifrån dess recept kommer du se att skillnaden inte är speciellt stor mellan en glutenfri matkasse och en klassisk. Däremot har man bytt ut en hel del ingredienser. Istället för pasta finns exempelvis glutenfri pasta.

Laktosfri

I likhet med glutenfria matkassar så finns laktosfria kassar. Skillnaden är ännu mindre här då de allra flesta mjölkprodukter finns i laktosfria varianter.

Gå ner i vikt

Innehållet och ingredienserna i en matkasse kan väljas utifrån smak eller allergi men även utifrån dess syfte. Vill du gå ner i vikt finns flera matkassar att jämföra. Detta då det både finns färdiga matlådor att köpa samt maträtter som man själv tillagar.

Färdigmat eller planerad?

Att köpa matkasse innebär en förenklad vardag. Det behövs ingen planering eller inköpstid till maten. Men tillagning behövs. Men även här finns stora skillnader. Det finns helt färdiga lådor som enbart värms i micron, snabblagade recept som är klara på 20 minuter samt klassiska recept. Hur lång tid vill du lägga på matlagningen?

Barnkasse

Även om namnet är olika så innebär en barnkasse att måltiderna anpassade för barnen med inte allt för starka smaker eller ovanliga kombinationer. Dessutom är det inte ovanligt att det följer med något roligt till barnen som en serietidning eller leksak. I vissa recept framgår det även vad barnen kan hjälpa till med i köket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *