Tre tillfällen anlita rörläggare

Tre tillfällen anlita rörläggare

Rörläggare, eller rörmokare som dom flesta säger, är en yrkesroll som arbetar inom VVS. Det är ett känsligt område då vatten och ledningar kan ställa till stora problem om jobben inte utförs rätt. Det finns dock även andra tillfällen än när det finns vatten inblandat då det kan vara läge att anlita rörläggare, så som vid installationer och renoveringar.

Vid akuta problem

Har du upptäckt en ledning som står och läcker? Eller kanske har du stopp i avloppet ibland kan det lösas med tips du hittar här. Om stoppet i sin tur orsakat en översvämning är det viktigt att ta professionell hjälp så att skadorna inte hinner bli allt för stora. Många rörläggare erbjuder jour och kan rycka ut både under kvällar och helger.

Har du ett akut problem finns alltså ingen anledning att vänta tills nästa dag med att försöka lösa det. Du bör ringa och anlita rörläggare så snart du upptäcker felet så är chansen stor att det går att lösa på ett snabbt, effektivt och professionellt sätt.

Är det under en kväll eller helg kommer det förvisso kosta mer men skadan som hinner bli om du väntar för länge kan också bli kostsam så det finns därför ingen anledning att skjuta upp det.

Vid badrumsrenovering

Även vid en omfattande badrumsrenovering är det läge att anlita rörläggare. Det är nödvändigt om nya rör och ledningar ska dras eller om det ska göras en ändring i dom befintliga. Rörläggaren kan även hjälpa till men installationer av dusch, handfat, toalettstol och andra nödvändigheter i ett badrum.

Installationer

Rörläggare är ett ganska missvisande namn för den här yrkesgruppen eftersom rör är långt ifrån det enda dom arbetar med. Idag benämns yrkesgruppen som VVS-montörer, där VVS står för Värme, Ventilation och Sanitet.

Ska du installera en ny värmekälla, låt säga en luftvärmepump, så är det också aktuellt att anlita en rörläggare. Behöver något installeras som har med ventilationen att göra gäller samma sak.

En rörläggare har många strängar på sin lyra och tar sig an olika typer av arbeten. Kanske visste du inte ens att en rörläggare och VVS-montör är samma sak? Oavsett ska man alltid vara försiktigt med att utföra den här typen av arbeten på egen hand. Ta reda på vad som gäller och anlita hellre hjälp om du känner dig minsta lilla osäker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *